Toscapäron med vispad grädde
Ingredienser:
3 portioner
Ca 225 gr päron
1,5 dl mandel
75 gr margarin
1 dl strösocker
1,5 msk vetemjöl
3 msk mjölk
1-1,5 dl vispgrädde
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Hacka mandeln fint.
3. Smält margarinet i en kastrull.
4. Häll i mandel, socker, mjöl, och mjölk i det smälta margarinet och rör om.
5. Koka lugnt (bara små bublor) i några minuter, det ska tjockna en aning.
6. Lägg päronhalvorna i en ugnfast form, häll toscaglasyren över.
7. Ställ in i mitten av ugnen i ca 10 min, ytan ska få en gyllenbrun färg.
8. Vispa grädden under tiden.
3 portioner
Ca 225 gr päron
1,5 dl mandel
75 gr margarin
1 dl strösocker
1,5 msk vetemjöl
3 msk mjölk
1-1,5 dl vispgrädde
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Hacka mandeln fint.
3. Smält margarinet i en kastrull.
4. Häll i mandel, socker, mjöl, och mjölk i det smälta margarinet och rör om.
5. Koka lugnt (bara små bublor) i några minuter, det ska tjockna en aning.
6. Lägg päronhalvorna i en ugnfast form, häll toscaglasyren över.
7. Ställ in i mitten av ugnen i ca 10 min, ytan ska få en gyllenbrun färg.
8. Vispa grädden under tiden.
Kommentarer
Trackback